top of page

Forfatterforedrag

Opdateret: 18. mar. 2020


For at kunne skrive en thriller så realistisk som muligt, så er det nødvendigt med grundig research, og jeg er nødt til at tilegne mig en masse viden om alt det, som jeg ikke umiddelbart ved.

Den viden bruges i bøgerne, men når bogen er skrevet, er der ikke længere brug for lige den viden, med mindre man formidler den til nogle andre.

Derfor har jeg en række forfatterforedrag, som er yderst faglige, men alligevel har deres baggrund i mine bøger.

I øjeblikket har jeg tre forskellige foredrag, som jeg holder i forskellige foreninger og på biblioteker. Med baggrund i 'Med alle midler' holder jeg et foredrag om psykopater. Jeg var nødt til at sætte mig grundigt ind i, hvordan en psykopat tænker og handler for, at jeg kunne skabe en person som Sara, der klart rummer flere psykopatiske træk. I foredraget får tilhørende viden om psykopatens natur, hvad der driver en psykopat, og hvordan man kan genkende en sådan i ens egen hverdag. Samtidig er foredraget krydret med eksempler på kendte psykopater og en diskussion af, hvad der har drevet dem til deres handlinger. Psykopati er et utroligt spændende emne, da vi jo allesammen har de samme træk i vores egen personlighed, men blot er i stand til at kontrollere dem. For de fleste er psykopati samtidigt så fjernt og utænkeligt, at det næsten kan virke tiltrækkende. Mit andet foredrag har baggrund i 'Kampen om DRAGON' og min egen faglige baggrund, da jeg her fokuserer på udviklingen af lægemidler, bekæmpelse af sygdomme, samt moral og etik. Tilhørene får en forståelse for, hvorfor det er så dyrt at udvikle lægemidler, hvad der driver firmaerne, og hvorfor man nogen gange kan springe led over i afprøvningen af medicin, selvom lovgivningen siger noget andet. Samtidig har jeg fokus på moral og etik, både hos firmaerne og hos tilhørene, som enkeltpersoner. Hvornår er det OK at bryde loven, og hvor tit sker det? Det er altid en spændende diskussion, hvis man kan få publikum med på det og få en egentlig snak igang om netop moral og etik. Hvis man kigger ned igennem mit slægtstræ, så dukker der flere forfattere op i blandt anerne. Så i mit tredje foredrag stiller jeg skarpt på mine egne gener og tanken om, det at skrive skulle ligge i generne. Jeg fortæller om Johan Krohn, som har skrevet Peters Jul, og som de fleste har et eller andet forhold til i forbindelse med juletraditionerne. Derudover er der fokus på min oldefar, Svend Fleuron, som i dag måske ikke er så kendt, men i begyndelsen af sidste århundrede skrev og udgav han over 40 bøger, som solgte rigtig godt i samtiden, både herhjemme og i det nære udland. I foredraget fokuserer jeg også på det, at kaste sig over et helt nyt emne, som bogskrivning har været for mig og lære, hvordan en helt anden branche fungerer, når man ellers har haft sin faglige karriere i den akademiske verden. Skulle du, dit firma eller organisation eller nogen i din venneskreds have lyst til at booke et interessant og lærerigt foredrag en time eller to, så skal du være mere end velkommen. Informationer om alle foredragene ligger på hjemmesiden, og alt det prkatiske kan vi snakke om. Håber du kunne finde det interessant.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page