top of page

Skrivecoach

At man, når det i sandhed skal lykkes en at føre et menneske hen til et bestemt sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der.

Dette er hemmeligheden i al hjælpekunst. Enhver, der ikke kan det, han er selv i en indbildning, når han mener at kunne hjælpe en anden. For i sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere end han – men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår.

Når jeg ikke gør det, så hjælper min mere-forståen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min mere-forståen gældende, så er det, fordi jeg er forfængelig eller stolt, så jeg i grunden i stedet for at gavne ham egentlige vil beundres af ham.

Men al sand hjælpen begynder med en ydmygelse; Hjælperen må først ydmyge sig under den, han vil hjælpe, og herved forstå, at det at hjælpe er ikke det at herske, men det at tjene, at det at hjælpe ikke er at være den herskesygeste men den tålmodigste.

Søren Kierkegaard

 

Leger du med ideen om at skrive en bog? eller du er måske allerede i gang, men er kørt fast i manuskriptet?

​​

Så har du måske brug for en skrivecoach, der kan give dig en uvildig evaluering af dit projekt, dit manus eller din idé, eller en som kan give dig et kærligt skub i den rigtige retning, så dit projekt kommer til live.

 

Jeg går gerne ind i et forløb med dig, hvor jeg tager dig i hånden, og vi sammen lægger en realistisk plan for, hvordan du får gennemført dit projekt.

Lige fra planlægningen af dit manus til sikring af fremskridt.

 

Lad mig være din skrivecoach og lad din drøm om at skrive en bog gå i opfyldelse.

Thomas har virkelig været en god sparring i min skrive- og retteproces af min debutroman.

Jeg er nu blevet markant bedre!

Af hjertet tak, Thomas!

 

Christina, debuterende forfatter

En Skriveguide

Den nedenstående skriveguide er mit bud på, hvordan man kan tilgå hele skriveprocessen, når man skriver fiktion, samt en beskrivelse af, hvad der fungerer for mig for at få en bog fra idé til udgivelse.

 

Skriveguiden er ikke et forfatterkursus eller et skrivekursus, men det giver dig et sted at starte, når du skal skrive din bog.

 

Det er ikke den eneste sandhed eller den eneste måde, du kan gøre det på, men skriveguiden skal ses som en inspiration til dig, hvordan du kan gøre det.

Book mig som skrivecoach

Uanset om du er i gang med en fagbog eller en fiktionsbog, kan jeg hjælpe dig i mål med projektet.

Med mig som skrivecoach får du mulighed for at:

  • få vurderet dit projekt

  • få lagt en realistisk plan

  • få sparring til indhold og opbygning

  • få råd og vejledning til, hvordan du får dit projekt ud som bog

  • få en som holder dig og dit bogprojekt i hånden og sikre, at du når i mål

 

Jeg har er ingen fast pris. Alt kan forhandles fra gang til gang, fra projekt til projekt, så spørg, og vi finder ud af noget, som passer til dig og dit projekt.

Om du har brug for et par råd, eller det drejer sig om et egentligt forløb, så finder vi ud af det.

Skriveforedrag

Inviter mig til at holde foredrag om at skrive, om at planlægge en bog eller et plot, eller om at finde tiden til at skrive og få masser af fif og værktøjer til hele skriveprocessen.

Kontakt mig, og vi finder ud af at lave præcis det foredrag / indlæg, som du har brug for om det at skrive.

 

Min egen historie

 

 

Min egen forfatterkarriere er startet sent. Det har ikke været en barnedrøm, eller noget jeg har dyrket tidligt i mit liv. Jeg har dog altid læst bøger, og nydt det fiktive input i hverdagen.

 

​Under studiet var det at skrive begrænset til obligatoriske rapporter, opgaver og afhandlinger, og bestemt ikke til fiktive historier. Alligevel lærte jeg, hvordan jeg kunne strukturere mit stof og få en rød tråd i det, som jeg skrev. Det er en egenskab, som jeg har taget videre med mig i mit forfatterskab.

 

​Senere i mit liv, som ansat ved universitetet, kastede jeg mig over at skrive videnskabelige artikler og kapitler til et par lærebøger, samt påtog mig rollen som redaktør en dansk lærebog.

 

Her gjorde jeg god brug af planlægning, indsamling af viden og prioritering af emner og indhold.

 

​I 2010 besluttede jeg mig for at prøve at skrive en bog, en børnebog, nemlig bogen om hanræven 'Sniff'. En forholdsvis kort historie, som jeg kunne overskue at få skruet sammen og få bygget en handling op omkring.

 

Det gav mig blod på tanden til at skrive mere.

 

​Jeg havde i et par år puslet med en idé, hvor virusforskning skulle spille en central rolle, men jeg syntes ikke rigtig, at jeg var i stand til at få historien sat sammen til et hele.

 

Derfor kastede jeg mig med stor nysgerrighed og gå-på-mod over diverse bøger og online-kurser om det at skrive fiktion.

 

​Jeg fyldte så at sige min værktøjskasse op.

 

Jeg fik samlet al den nødvendige viden sammen, og på den måde fik jeg ideer og teknikker til at få bygget en hel historie op med et hovedforløb og forskellige sidehistorier, et persongalleri og ikke mindst en spændingskurve.

 

​I 2015 var jeg klar til at sende min første krimi på markedet, den biologiske thriller 'DRAGON'.

 

Siden er det blevet til en psykologisk thriller 'Med alle midler', samt en genskrivning af debuten, men nu med titlen 'Kampen om DRAGON', hvor jeg fik mulighed for at rette alle de fejl og mangler, som jeg syntes, den første bog havde.

 

​Så i dag har jeg en masse baggrundsviden om det at skrive en bog, samt at få den udgivet. Igennem hele processen har jeg gjort mine egne erfaringer, og jeg har lyttet til mine forfatterkollegaer, når de har givet kritik eller fortalt om deres egne erfaringer.

 

​Ligeledes har jeg i en årrække været mentor i professionelt regi og guidet forskellige personer i den rigtige retning med deres liv og karriere.

 

​Derfor er jeg nu klædt på til at give min erfaring videre og guide netop dig og dit projekt, som mentor eller skrivecoach.

 

 

Nyttige links til redskaber og viden

Bøger:

’Writing Fiction for Dummies’ af Randall Ingermanson

’Self-Publishing for Dummies’ af Jason R. Rich

‘Show, don’t Tell’ af Sandra Gerth

’Skriveredskaber’ af Roy Peter Clark

’Flowskrivning’ af Bo Skjoldborg

 

Software:

Scrivener - https://www.literatureandlatte.com

Microsoft Office - https://www.microsoft.com/da-dk/store/b/office365

Freemind - http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page

 

Blogs:

www.thomasckrohn.dk/blog

http://majjohansen.com/blog

 

Facebookgrupper:

NewPub – forfattere med mod på nye udgivelses- og forretningsmuligheder

Danske forfattere, skribenter og andre skrivelystne

Betalæsere

bottom of page