top of page

Skrivecoach: Gør Din Bogdrøm til Virkelighed

At man, når det i sandhed skal lykkes en at føre et menneske hen til et bestemt sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der.

Dette er hemmeligheden i al hjælpekunst. Enhver, der ikke kan det, han er selv i en indbildning, når han mener at kunne hjælpe en anden. For i sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere end han – men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår.

Når jeg ikke gør det, så hjælper min mere-forståen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min mere-forståen gældende, så er det, fordi jeg er forfængelig eller stolt, så jeg i grunden i stedet for at gavne ham egentlige vil beundres af ham.

Men al sand hjælpen begynder med en ydmygelse; Hjælperen må først ydmyge sig under den, han vil hjælpe, og herved forstå, at det at hjælpe er ikke det at herske, men det at tjene, at det at hjælpe ikke er at være den herskesygeste men den tålmodigste.

Søren Kierkegaard

 

Har du en drøm om at skrive en bog, men har brug for hjælp til at navigere i skriveprocessen?

 

Som skrivecoach tilbyder jeg uvildig evaluering af dit projekt, dit manus eller din idé. Jeg er her for at give dig det kærlige skub i den rigtige retning, så dit projekt kan tage form og blomstre.

I vores forløb sammen vil jeg hjælpe dig med at lægge en realistisk plan og sikre fremskridt, lige fra planlægningen af dit manus til at sikre, at du når dine skrivemål. Vi vil arbejde sammen for at skabe en struktureret og inspirerende skriveproces, der fører dig til succes.

 

Er du klar til at bringe din drøm om at skrive en bog til live?

Thomas har virkelig været en god sparring i min skrive- og retteproces af min debutroman.

Jeg er nu blevet markant bedre!

Af hjertet tak, Thomas!

 

Christina, debuterende forfatter

En Skriveguide

Min skriveguide er ikke bare endnu et forfatterkursus eller skrivekursus. Det er en værdifuld ressource, der giver dig et solidt udgangspunkt, når du skal skrive din bog.

 

Denne guide er mit personlige bud på, hvordan man kan tilgå hele skriveprocessen inden for fiktion. Den indeholder også en beskrivelse af de metoder og strategier, der fungerer for mig, når jeg tager en bog fra idé til udgivelse.

Bemærk, at skriveguiden ikke er den eneste sandhed eller den eneste måde at gøre det på. Den skal derimod ses som en inspirerende kilde, der kan guide dig i retning af din egen unikke tilgang til skrivning.

Tag det første skridt mod at realisere din forfatterdrøm. Udforsk min skriveguide og lad dig inspirere til at skrive din egen enestående bog.

Book mig som skrivecoach

Tag styringen over dit bogprojekt, uanset om det er en fagbog eller en fiktionsbog. Med mig som din skrivecoach får du den hjælp, du har brug for, for at nå i mål.

Med min skrivecoaching får du følgende fordele:

 • Vurdering af dit projekt: Jeg giver dig en ærlig og professionel vurdering af dit projekt, så du får klarhed over dets potentiale.

 • Realistisk planlægning: Sammen lægger vi en realistisk plan, der guider dig gennem processen og sikrer fremgang.

 • Sparring til indhold og opbygning: Jeg tilbyder sparring og vejledning til at styrke indholdet og strukturen i din bog.

 • Rådgivning om udgivelsesprocessen: Jeg giver dig råd og vejledning om, hvordan du får dit projekt ud som en færdig bog.

 • Støtte og opfølgning: Jeg holder dig i hånden og sørger for, at du når i mål med dit bogprojekt.

 

Der er ingen fast pris, da alle projekter er unikke. Vi kan forhandle priser og betingelser, der passer til dig og dit projekt.

 

Uanset om du har brug for blot et par råd eller et længere forløb, så lad os finde den rette løsning sammen.

Forfattere og kreative skribenter, er I klar til at tage jeres skriveproces til næste niveau med chatGPT?

Selvfølgelig har du hørt om chatGPT, men har du også taget den til dig?

Måske tænker du: "Er det snyd?", "Er det for kompliceret?" eller "Hvordan begynder jeg overhovedet?"

Jeg kan give dig en grundig introduktion til at komme i gang med at bruge chatGPT i din hverdag og specielt med fokus på, hvordan du kan bruge den i forbindelse med din skriveproces. AI kan transformere den måde, du skriver på og blive din sparringspartner i skriveprocessen fra at brainstorme ideer til at finpudse dine manuskripter.

Introduktionen omfatter:

 • Hvad chatGPT er, og hvad det ikke er?

 • Enkel opsætning og vejledning

 • Forskellene mellem gratis og betalt version

 • Praktiske tips til at komme i gang

 • Hvordan du kan integrere chatGPT i din kreative proces

 • Plug-ins og andre AI-programmer

 • Plus, en snak om etik, begrænsninger og hvad fremtiden bringer!

 

Introduktionen er for alle, som er nysgerrige på chatGPT. Både til dig, som kun har snuset lidt til det, og til dig som gerne vil dykke dybere og have ekstra inspiration.

Det indeholder særlige råd til forfattere og andre kreative skribenter, som har lyst til at tage chatGPT til sig i deres hverdag. Jeg kommer ikke ind på, hvordan chatGPT kan blive brugt til kodning, data-analyse og billeder. Introduktionen har fokus på tekst.

Vælg mellem et inspirerende to-timers foredrag eller en heldags workshop, hvis du gerne vil mere i dybden og have hands-on.

Kontakt mig, hvis du ønsker, jeg skal komme og holde et foredrag eller en workshop.

Skriveforedrag

Søger du inspiration og værktøjer til skriveprocessen? Inviter mig til at holde et foredrag, hvor jeg deler min viden om at skrive, planlægge en bog eller et plot, og finde tid til at skrive.

I mine foredrag giver jeg dig masser af fif og værktøjer til hele skriveprocessen. Uanset om du ønsker et foredrag om skriveteknikker, bogplanlægning eller tidsstyring, skræddersyr jeg indholdet, så det passer præcis til dine behov.

Kontakt mig, og sammen finder vi ud af, hvordan jeg kan levere det præcise foredrag eller indlæg, du har brug for om skriveprocessen.

 

Min egen historie

 

 

Min forfatterkarriere startede sent, uden nogen barnedrøm eller tidlig interesse for at skrive. Dog har min kærlighed til bøger og det fiktive altid været en del af mit liv.

Under studiet blev min skrivning primært begrænset til obligatoriske rapporter og opgaver, men det gav mig erfaring med at strukturere og finde en rød tråd i mine tekster. Denne egenskab tog jeg med mig til mit forfatterskab.

Senere, som ansat ved universitetet, skrev jeg videnskabelige artikler, kapitler til lærebøger og fungerede som redaktør for en dansk lærebog. Her lærte jeg at planlægge, indsamle viden og prioritere emner og indhold.

I 2010 besluttede jeg mig for at skrive min første bog, en børnebog ved navn 'Sniff', en kort historie, som jeg kunne overskue og bygge en plot op omkring. Det gav mig modet til at skrive mere.

I et par år havde jeg båret rundt på en idé om virusforskning som en central del af en historie, men jeg kunne ikke rigtig få det hele sat sammen.

 

Derfor greb jeg nysgerrigt fat i diverse bøger og online-kurser om at skrive fiktion. Jeg fyldte min værktøjskasse med nødvendig viden og fik ideer og teknikker til at skabe en sammenhængende historie med en hovedtråd, sidehistorier, karakterer og spænding.

I 2015 var jeg klar til at udgive min første krimi, 'DRAGON', en biologisk thriller. Sidenhen fulgte en psykologisk thriller ved navn 'Med alle midler' og en revideret udgave af min debutroman, nu med titlen 'Kampen om DRAGON', hvor jeg havde mulighed for at rette fejl og mangler, som jeg havde identificeret i den første udgave.

I 2022 supplerede jeg min viden med en et-årig skriveuddannelse på 'Writers Academy', som har givet mig yderligere en masse værktøjer til at gøre min skriveproces og mine bøger endnu bedre.

I dag besidder jeg omfattende baggrundsviden om at skrive og få bøger udgivet. Gennem hele processen har jeg opnået mine egne erfaringer og lyttet til mine forfatterkollegaers kritik og deling af deres egne erfaringer.

Derudover har jeg i mange år fungeret som mentor inden for professionelle sammenhænge og vejledt forskellige personer i at finde den rette retning for deres liv og karriere.

Derfor er jeg nu klar til at dele mine erfaringer og guide dig og dit projekt som mentor eller skrivecoach.

Nyttige links til redskaber og viden

Bøger:

’Writing Fiction for Dummies’ af Randall Ingermanson

’Self-Publishing for Dummies’ af Jason R. Rich

‘Show, don’t Tell’ af Sandra Gerth

’Skriveredskaber’ af Roy Peter Clark

’Flowskrivning’ af Bo Skjoldborg

 

Software:

Scrivener - https://www.literatureandlatte.com

Microsoft Office - https://www.microsoft.com/da-dk/store/b/office365

Freemind - http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page

 

Blogs:

www.thomasckrohn.dk/blog

http://majjohansen.com/blog

 

Facebookgrupper:

NewPub – forfattere med mod på nye udgivelses- og forretningsmuligheder

Danske forfattere, skribenter og andre skrivelystne

Betalæsere

bottom of page