top of page

Foredrag: En Verden af Spænding, Læring og Engagement

 

 

Velkommen til mine foredrag, hvor fiktion møder virkelighed i en unik kombination af historier, eksempler og fakta. Med et aktuelt fagligt fokus, er mine foredrag både lærerige og underholdende, baseret på mine erfaringer som forsker, biolog og forfatter.

 

Hvert foredrag er baseret på realistiske scenarier og idéen om "Tænk nu hvis...". Jeg bruger mange ressourcer og dedikerer tid til grundig research for hver enkelt krimi, og den viden jeg har indsamlet, deler jeg gerne med jer.

 

Som publikum vil I blive inddraget og udfordret, med mulighed for at stille spørgsmål og få svar fra en erfaren og engageret foredragsholder. Efter et foredrag vil I kunne se tilbage på underholdende og lærerige timer, hvor jeg har præsenteret det faglige emne på en populærvidenskabelig måde, så alle kan følge med.

 

Varigheden af hvert foredrag kan tilpasses, og indholdet kan skræddersys efter jeres behov og ønsker. Foredragene kan også leveres online, hvor platform, setup og afvikling kan aftales nærmere.

 

Er du klar til at træde ind i en verden af spænding, læring og engagement?

Foredrag på Tarup Bibliotek

Mød en psykopat

Tag med på en dyster rejse ind i psykopatens foruroligende og skræmmende univers i mit uhyggelige og intensiverende foredrag baseret på min psykologiske thriller 'Med alle midler'.

Gennem autentiske eksempler fra virkeligheden får du en enestående indsigt i psykopatens forvrængede tankegang og manipulerende adfærd. Hvad kendetegner en psykopat? Hvorfor opstår der ofte en farlig symbiose mellem ledere og psykopater? Hvad driver udviklingen af psykopati?

Litteraturen placerer typisk psykopaten som skurken, mens helten står i modsætning til dem. Men hvorfor kan dette ikke vendes på hovedet?

Forstå, hvorfor min hovedperson, Sara, handler som hun gør, og hvorfor psykopater ubesværet glider ind i en verden af kriminalitet.

 

Book dette rædselsvækkende og aktuelle foredrag, der giver psykopaten fri adgang til dit sind for en aften fyldt med gru og fascination.

Kan den teknologiske udvikling redde verden?

Oplev et øjenåbnende foredrag om vores klimakrise og mulighederne for at afværge en uundgåelig katastrofe.

I foredraget udforsker jeg de teknologiske landvindinger, der allerede er sket eller står lige foran os - og om disse teknologier kan redde os fra den truende klimakatastrofe. Kan vi klare os uden fossile brændstoffer, og hvilke skridt skal der tages for at opnå det? Hvor bør vi fokusere vores forskning og udvikling af teknologi, hvis vi ønsker at forhindre temperaturen i at stige over 1,5 grader som aftalt i Paris i 2015? Selvom vi ikke når at stoppe CO2-udledningen, kan vi stadig gøre en forskel og vende udviklingen?

Dette foredrag maler ikke et dommedagsscenarie, men giver dig en indblik i de positive fremskridt, som forskningen kan tilbyde og måske blive vores redning. Vær med til at udforske mulighederne og opdag håbet i vores kamp mod klimaforandringerne.

Tag med på tur til fremtiden

Tag med på en spændende rejse ind i fremtiden og udforsk, hvordan hverdagen i år 2035 vil se ud - anderledes end du nogensinde havde forestillet dig.

Med inspiration fra min faktionsbog 'Her er dit liv - 2035' dykker vi ned i emner som boligindretning, joblandskabet, ændrede spisevaner og transportmuligheder. Du vil blive præsenteret for spændende idéer og tanker om fremtiden, samtidig med at vi undersøger, hvor realistiske de er, og hvilke faktorer der skal til for, at disse forudsigelser bliver til virkelighed.

Foredraget giver dig værktøjer til selv at begynde at observere nutiden og identificere tegn på, hvor udviklingen inden for forskellige områder er på vej hen. Det er ikke science fiction, men baseret på nøje iagttagelse, nysgerrighed og realistiske prognoser. Vær med til at afdække fremtiden og bliv klar til at omfavne de kommende ændringer.

Skal du frygte den næste pandemi?

Lad os udforske verdenen af pandemier og virussygdomme sammen.

Med udgangspunkt i coronavirusepidemien får du indsigt i, hvad en pandemi er, og om du bør frygte fremtidige pandemier. Hvad har vi lært af coronavirus og Covid-19? Og vigtigst af alt, hvordan kan vi beskytte os mod fremtidige pandemier?

Foredraget giver dig mulighed for at få svar på dine spørgsmål og forståelse for pandemiers natur og truslen, de udgør. Vær forberedt og rustet til at håndtere fremtidige udfordringer med virussygdomme.

Når biologien dræber

Træd ind i den dystre og uhyggelige verden af biologiske våben i mit skræmmende foredrag. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev afdækker jeg historisk brug af biologiske våben og den teknologiske udvikling, der har gjort dem mere tilgængelige og dødbringende.

Hvad kendetegner disse gruopvækkende våben? Hvor farlige er de? Hvor og hvornår er de blevet brugt? Og hvad siger den internationale lovgivning om dem?

Foredraget giver dig svar, samtidig med at jeg præsenterer eksempler på stoffer, der er blevet brugt eller potentielt kan blive brugt som biologiske våben. Få indblik i fremtidens rædsler.

Book en aften, hvor døden kryber ind i dine tanker, og bliv oplyst om den forfærdelige verden af biologiske våben. Vær forberedt på en uhyggelig og tankevækkende oplevelse.

Forfattere og kreative skribenter, er I klar til at tage jeres skriveproces til næste niveau med chatGPT?

Selvfølgelig har du hørt om chatGPT, men har du også taget den til dig?

Måske tænker du: "Er det snyd?", "Er det for kompliceret?" eller "Hvordan begynder jeg overhovedet?"

Jeg kan give dig en grundig introduktion til at komme i gang med at bruge chatGPT i din hverdag og specielt med fokus på, hvordan du kan bruge den i forbindelse med din skriveproces. AI kan transformere den måde, du skriver på og blive din sparringspartner i skriveprocessen fra at brainstorme ideer til at finpudse dine manuskripter.

Introduktionen omfatter:

 • Hvad chatGPT er, og hvad det ikke er?

 • Enkel opsætning og vejledning

 • Forskellene mellem gratis og betalt version

 • Praktiske tips til at komme i gang

 • Hvordan du kan integrere chatGPT i din kreative proces

 • Plug-ins og andre AI-programmer

 • Plus, en snak om etik, begrænsninger og hvad fremtiden bringer!

Introduktionen er for alle, som er nysgerrige på chatGPT. Både til dig, som kun har snuset lidt til det, og til dig som gerne vil dykke dybere og have ekstra inspiration.

Det indeholder særlige råd til forfattere og andre kreative skribenter, som har lyst til at tage chatGPT til sig i deres hverdag. Jeg kommer ikke ind på, hvordan chatGPT kan blive brugt til kodning, data-analyse og billeder. Introduktionen har fokus på tekst.

Vælg mellem et inspirerende to-timers foredrag eller en heldags workshop, hvis du gerne vil mere i dybden og have hands-on.

Kontakt mig, hvis du ønsker, jeg skal komme og holde et foredrag eller en workshop.

Forfatterblod

Oplev et inspirerende foredrag, hvor jeg deler historier fra min egen livshistorie og mit forfatterskab. Med fokus på forfatterne Johan Krohn og Svend Fleuron, som har præget min families stamtræ, vil jeg dele spændende anekdoter fra deres utraditionelle karrierer.

 

Derefter vil jeg dykke ind i mit eget forfatterskab. Hvordan har jeg lært at mestre håndværket "at skrive en bog"? Hvordan starter man sådan et projekt? Hvad er drivkraften, og hvordan finder man tid til det? Hvad er mine mål og budskaber som forfatter?

 

Samtidig vil jeg udfordre dine egne drømme og projekter for at give dig et boost i den rigtige retning. Hvad brænder du selv for, og hvad driver dig?

Book dette spændende foredrag, hvor du får en indsigtsfuld rejse bag forfatterens skrivebord og en opmuntring til at nå dine egne mål.

Rejseforedrag

Tag med en tur ud i verden og hør fortællinger fra rejser og se en masse flotte, inspirerende billeder.

 • Oplev det eksotiske Cuba

 • Kom med hele vejen rundt på det smukke Island

 • Tag med på safari i Kenya og kom helt tæt på de vilde dyr

 • Gå i historiens fodspor i det arabiske Jordan

 • Oplev det sydvestlige USA på en vild og helt fantastisk biltur

 • Se Seoul gennem en danskers øjne og kamera

Andre foredrag

Udover ovenstående foredrag, kan jeg også bookes til at holde følgende:

Jeg kommer også gerne og fortæller om værktøjer til at planlægge skriveprocessen, giver hints til, hvordan man skriver en bog, samt gennemgår SnowFlake metoden, som er den, som jeg selv bruger.

Læs mere på afsnittet om skrivecoach

Det siger publikum

Thomas Krohn holdt foredrag under overskriften 'Forfatterblod.' Det blev en særdeles spændende rejse med tråde tilbage til hans familie og navnkundige Johan Krohn der skrev Peters Jul. Forfattergenet hos Thomas skinner yderligere igennem ved at hans farfar var den særdeles populære forfatter Svend Fleuron der skrev bøger om dyrelivet, om jagt og med den dybeste respekt for naturen og naturbevarelse, ofte med en del (også nødvendig) debat som følge, det som kendetegner en god bog.

Thomas selv har skrevet børnebog og spændingsromaner, der virkelig fængsler. Kan kun varmt anbefale hans arbejde og foredrag som var inspirerende og levende fremført.

Store Rørbæk Forsamlingshus

Under overskriften Forfatterblod fik et kræsent publikum, der forventer mere 'verdslig' underholdning, en positiv overraskelse hvor Thomas' medrivende fortæller om sin slægt, om 'forfattergenet', om at udgive bøger på eget forlag, om en standhaftig forfatter der ikke lod sig kue af nid, misundelse og tidsåndens dobbeltmoral. Thomas fortæller om sine egne værker på en meget klædelig ydmyg måde, men dog så man bliver 'sulten' efter at undersøge skriverierne fra hans hånd.
Efter foredraget gik snakken lystigt, hvilket altid indikerer en succes. Alle kunne gå inspireret hjem.

Frederikssund Seniorklub

Foredraget om Psykopater var noget af et tilløbsstykke på Tarup Bibliotek. Her var 112 forventningsfulde deltagere som fik en masse fakta og spændende beretninger om forskellige typer at psykopater. Thomas Krohn er en dygtig foredragsholder med et godt tag i publikum. Der var masser af spørgsmål som han gerne besvarede efter bedste evne.

TAK Thomas Krohn for dit fantastiske foredrag ved Hover/Grejsdal sogn. Det har mange facetter som går fra spændende, trist, hårrejsende, tankevækkende og sjovt  

Så hvis du vil have et foredrag der rummer det meste, kan du roligt tage dette "Mød en psykopat". 

Nu glæder jeg mig bare til at komme igang med at læse bogen "Med alle midler", her på de mørke vinteraftner.

Varme anbefalinger herfra.

Hos Hillerød Rotary havde vi fornøjelsen at høre Thomas Krohns foredrag om psykopater – Et foredrag med viden og humor, som gav en god fornemmelse for den måde, hvorpå psykopaten tænker og agerer. Vil du have en spændende foredragsholder i din forening – så er Thomas Krohn manden.

Vi havde besøg af Thomas i Furesø Rotary hvor han levende fortalte om Psykopater. Det var en herlig aften, hvor Thomas med sit engagement til fulde formåede at gøre det til et interessant, spændende og også underholdende emne.

bottom of page