top of page

Foredrag

 

 

Søger du et spændende og underholdende foredrag med et aktuelt fagligt fokus, så er du kommet til det rigtige sted.

 

Mine foredrag er underholdende og lærerige, og hvert enkelt foredrag tager udgangspunkt i mine erfaringer som forsker og biolog, samt fra den viden jeg har indsamlet i forbindelse med research på mine krimier.

Der er tale om foredrag, hvor fiktionen møder virkeligheden.

Mine bøger bruger en blanding af fiktion blandet med historiske og faglige fakta, hvor handling og plot er bygget op om et realistisk scenarie.

 

Det betyder også, at mine krimier er baseret på idéen ’Tænk nu hvis…’

 

For at få den realisme med i krimierne bruger jeg meget tid og mange ressourcer på research til hver enkelt krimi.

 

Den viden, som jeg har indsamlet i forbindelse med de enkelte handlinger, er også den viden, som jeg gerne giver videre til jer gennem mine foredrag.

 

Derfor tager alle mine foredrag udgangspunkt i grænseområdet mellem fiktion og fakta.

 

Det betyder, at I det enkelte foredrag får I masser af historier, eksempler og fakta, og I bliver taget med på tur ind i det aktuelle emne, men hele foredraget er baseret på den gode og underholdende historie.

 

I vil som publikum blive inddraget og udfordret, og I kan stille aktuelle spørgsmål og få svar fra en erfaren og engageret foredragsholder.

Efter et foredrag vil I kunne se tilbage på et par underholdende, men også lærerige timer, hvor jeg har gjort mit bedste som foredragsholder for at levere engagement og præsenteret et fagligt emne på en populærvidenskabelig måde, så alle har kunnet følge med.

 

Et foredrags varighed aftales fra gang til gang, ligesom de enkelte foredrag kan tilpasses i indhold efter jeres behov og ønsker.

Foredragene kan også leveres som online foredrag, hvis dette ønskes. 

Platform, setup og afvikling kan aftales nærmere.

Foredrag på Tarup Bibliotek

Mød en psykopat

Du kender godt en psykopat, når du ser en, og de fleste mennesker kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i livet.

Men hvorfor er en psykopat på en gang skræmmende og alligevel tiltrækkende?

Med baggrund i min psykologiske thriller ’Med alle midler’ stiller jeg skarpt på psykopatens natur og psykopati. I foredraget bliver du taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for eksempler fra den virkelige verden, så du får en forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. Og ikke mindst, hvorfor de gør, som de gør.

Hvad kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

I litteraturen er skurken ofte psykopat, mens helten er alt andet end psykopat. Hvorfor kan det ikke være omvendt?

Forstå hvorfor min hovedperson, Sara, handler som hun gør, og hvorfor en psykopat nemt kan udvikle sig i en kriminel retning.

Book et uhyggeligt og aktuelt foredrag og giv psykopaten lov til at flytte ind i dit sind for en aften.

Kan den teknologiske udvikling redde verden?

CO2 niveauet stiger, og jorden bliver varmere. Verden er på vej mod en uundgåelig klimakatastrofe.

Eller er den?


I foredraget fortæller jeg om de forskellige teknologiske landvindinger, som er kommet, eller som står lige foran et gennembrud - og om disse teknologier kan redde os fra en truende klimakatastrofe.  Vil vi kunne klare os uden fossile brændstoffer, og hvad skal der til for at vi kan? Og hvor vil det give mening at sætte ind med forskning og udvikling af teknologi, hvis vi skal forhindre temperaturen i at stige mere end de 1,5 grader, som det er aftalt i Paris i 2015. Hvis vi nu ikke når at stoppe udledningen af CO2, kan vi så alligevel gøre noget og vende udviklingen?


Foredraget giverikke et dommedagsscenarie, men giver dig mulighed for at se alle de positive fremskridt, som forskningen kan byde på, og som måske kan blive vores redning.

Tag med på tur til fremtiden

Har du nogensinde overvejet, hvordan fremtiden ser ud? Hvordan vil en hverdag i år 2035 forme sig, og hvordan vil den være anderledes fra den, som du kender idag?

Med udgangspunkt i min faktionsbog ’Her er dit liv - 2035’ tager jeg dig med en tur ud i fremtiden, hvor vi stiller skarpt på din kommende hverdag.

Hvordan vil din bolig se ud og være indrettet? Hvordan ser jobbet ud om 15 år? Har dine spisevaner ændret sig? Hvordan kommer du rundt i byen eller i resten af verdenen?

Foredraget indeholder, hvad der kan se ud til at være en masse sjove tanker og vilde idéer. Vi snakker derfor også om, hvor realistisk det er, og om hvad der skal til for at forudsigelserne vil gå i opfyldelse.

 

Jeg klæder dig også på, så du selv kan begynde at se ind i fremtiden og holde øje med de signaler, som kan afsløre, hvor udviklingen indenfor forskellige områder er på vej hen. Det er ikke science fiction, men baseret på aflæsning af nutiden, nysgerrighed omkring udviklingen og realistiske bud.

Skal du frygte den næste pandemi?

En pandemi er med coronavirussen skyllet over verden, men heldigvis i en form, som ikke er dødbringende i stor stil, og som kan kontrolleres med forskellige tiltag.

Udbruddet med coronavirus har været en god generalprøve på, hvad der kan vente os, når en mere alvorlig pandemi rammer verden. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår.

Bliv klogere på, hvad en pandemi er, og om du skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvordan vi beskytter os mod en fremtidig pandemi? Hvad har vi lært af coronavirus og Covid-19?

Foredraget giver dig mulighed for at få svar på spørgsmål om pandemier og virussygdomme.

Når biologien dræber

Biologiske våben er ikke en ny ting. Men i takt med at den bioteknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere, og udstyr dermed bliver billigere og nemmere at bruge, er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben.

 

Biologiske våben har den egenskab, at selv i uhyre små mængder er de ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. I de forkerte hænder kan biologiske kampstoffer dermed hurtigt blive til et dødeligt og meget ubehageligt våben, som kan bruges til terror.

 

Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben, og hvordan udviklingen har været drevet af teknologiske fremskridt, som har helt andre formål.

 

Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvor og hvornår er de blevet brugt? Hvad siger den internationale lovgivning?

Det er nogle af de spørgsmål, det aktuelle foredrag vil give dig svarene på. 

 

I foredraget kommer jeg med masser af eksempler på stoffer, som er blevet brugt eller kan bruges som biologiske våben, og hvad vi kan frygte i fremtiden.


Book et aktuelt og uhyggeligt foredrag, hvor døden kommer snigende ind i dine tanker for en aften.

Forfatterblod

Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, vil jeg i foredraget kigge tilbage i generne og sætte fokus på nogle af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg kommer med fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere.

Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab i foredraget.

Hvordan har jeg selv lært håndværket ”at skrive en bog”, og hvordan kommer man i gang med sådan et projekt. Hvad er drivkraften, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger? Hvad er mit budskab til dig som læser?

​Samtidig vil jeg i foredraget skubbe lidt til dine egne drømme og projekter, så du får et boost i den rigtige retning.

Hvad brænder du selv for, og hvad driver dig?

​Book et spændende foredrag, hvor du kommer med bag skrivebordet hos forfatteren, og få et boost til at nå dine egne mål.

Rejseforedrag

Tag med en tur ud i verden og hør fortællinger fra rejser og se en masse flotte, inspirerende billeder.

  • Oplev det eksotiske Cuba

  • Kom med hele vejen rundt på det smukke Island

  • Tag med på safari i Kenya og kom helt tæt på de vilde dyr

  • Gå i historiens fodspor i det arabiske Jordan

  • Oplev det sydvestlige USA på en vild og helt fantastisk biltur

  • Se Seoul gennem en danskers øjne og kamera

Andre foredrag

Udover ovenstående foredrag, kan jeg også bookes til at holde følgende:

Jeg kommer også gerne og fortæller om værktøjer til at planlægge skriveprocessen, giver hints til, hvordan man skriver en bog, samt gennemgår SnowFlake metoden, som er den, som jeg selv bruger.

Læs mere på afsnittet om skrivecoach

Det siger publikum

Thomas Krohn holdt foredrag under overskriften 'Forfatterblod.' Det blev en særdeles spændende rejse med tråde tilbage til hans familie og navnkundige Johan Krohn der skrev Peters Jul. Forfattergenet hos Thomas skinner yderligere igennem ved at hans farfar var den særdeles populære forfatter Svend Fleuron der skrev bøger om dyrelivet, om jagt og med den dybeste respekt for naturen og naturbevarelse, ofte med en del (også nødvendig) debat som følge, det som kendetegner en god bog.

Thomas selv har skrevet børnebog og spændingsromaner, der virkelig fængsler. Kan kun varmt anbefale hans arbejde og foredrag som var inspirerende og levende fremført.

Store Rørbæk Forsamlingshus

Under overskriften Forfatterblod fik et kræsent publikum, der forventer mere 'verdslig' underholdning, en positiv overraskelse hvor Thomas' medrivende fortæller om sin slægt, om 'forfattergenet', om at udgive bøger på eget forlag, om en standhaftig forfatter der ikke lod sig kue af nid, misundelse og tidsåndens dobbeltmoral. Thomas fortæller om sine egne værker på en meget klædelig ydmyg måde, men dog så man bliver 'sulten' efter at undersøge skriverierne fra hans hånd.
Efter foredraget gik snakken lystigt, hvilket altid indikerer en succes. Alle kunne gå inspireret hjem.

Frederikssund Seniorklub

Foredraget om Psykopater var noget af et tilløbsstykke på Tarup Bibliotek. Her var 112 forventningsfulde deltagere som fik en masse fakta og spændende beretninger om forskellige typer at psykopater. Thomas Krohn er en dygtig foredragsholder med et godt tag i publikum. Der var masser af spørgsmål som han gerne besvarede efter bedste evne.

TAK Thomas Krohn for dit fantastiske foredrag ved Hover/Grejsdal sogn. Det har mange facetter som går fra spændende, trist, hårrejsende, tankevækkende og sjovt  

Så hvis du vil have et foredrag der rummer det meste, kan du roligt tage dette "Mød en psykopat". 

Nu glæder jeg mig bare til at komme igang med at læse bogen "Med alle midler", her på de mørke vinteraftner.

Varme anbefalinger herfra.

Hos Hillerød Rotary havde vi fornøjelsen at høre Thomas Krohns foredrag om psykopater – Et foredrag med viden og humor, som gav en god fornemmelse for den måde, hvorpå psykopaten tænker og agerer. Vil du have en spændende foredragsholder i din forening – så er Thomas Krohn manden.

Vi havde besøg af Thomas i Furesø Rotary hvor han levende fortalte om Psykopater. Det var en herlig aften, hvor Thomas med sit engagement til fulde formåede at gøre det til et interessant, spændende og også underholdende emne.

bottom of page