top of page

Ondskabens Psykologi

Opdateret: 18. mar. 2020

Psykologen Rolf Kuschel har det meste af sit liv beskæftiget sig med den mere dystre del af psykologien. Jeg har tidligere fortalt om hans foredrag ’Psykologer i CIA’s tjeneste’, som er et rigtigt interessant foredrag, som sætter tankerne på arbejde.

Det gør hans bog ’Ondskabens psykologi’ også. Bogen lægger vægt på, at ondskab er noget, der findes i alle mennesker. Men hvis man er opdraget til almindelig medmenneskelighed og respekt for andre, så er ondskaben noget vi kan styre. Vi går ikke rundt og er onde mod hinanden.

Men historien har vist, at under de rette omstændigheder, kan ondskaben komme til udtryk hos næsten alle mennesker.

Under juntaen i Grækenland blev helt almindelige værnepligtige udvalgt til at blive torturbødler. Med den rette påvirkning og motivation havde styret ingen problemer med at få f.eks. en ung mand på 18 år til at blive en torturbøddel i løbet af nogle måneder. De kunne få ham til at tæve, pine og torturere almindelige grækere, som ikke havde gjort andet end blot være mod juntaen.

Efter endt arbejdsdag gik torturbødler som ham hjem til familien og fungerede som helt almindelige unge mennesker eller som familiefædre.

Bogen beskæftiger sig med forskellige aspekter af ondskab blandt andet hjernevask, tortur, ondskab i videnskabens navn og terrorisme.

Men samtidig ser den også på de ar, som det giver hos ofrene og deres familier at være udsat for forskellige former for ondskab.

Hvis du interesserer dig for den menneskelige natur og ikke mindst den mere ubehagelige del af den, så er ’Ondskabens Psykologi’ et ’must-read’ for dig.

Rolf Kurschel ved, hvad han snakker om. Han er nok den person i Danmark, som ved mest om ondskab i mennesker, og hvad der driver ondskab.

Hvis du får mulighed for at høre et foredrag af Rolf Kuschel, så grib chancen. Du får en enestående indsigt i en meget ond og mørk side af menneskets adfærd.

Ligesom psykopaten også kan have en indeholde en meget mørk side, som beskrevet tidligere.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dkOndskabens Psykologi
Ondskabens Psykologi


212 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page