top of page

5 Thrillers med biologisk omdrejningspunkt

Opdateret: 27. apr. 2020

Selvom der ikke er så mange af dem, er der alligevel nogle thrillere, hvis omdrejningspunkt er biologien, og som er fuldt ud lige så spændende som mange politikrimier.

Her har du mine anbefalinger af fem forskellige med biologien som omdrejningspunkt. De beskæftiger sig alle med virus i en eller anden form, og jeg tænker, at hvis du gerne vil blive klogere på virus generelt i disse Corona-tider, så er alle fem bøger et sted at starte, selvom ingen af bøgerne heldigvis ender med en verdensomspændende pandemi.

Alistair MacLean: Ultimatum

En af Alistair MacLeans første bøger handler om et plot med en yderst dødelig bakterie, Helvedesbakterien, som er en blanding af botulinum og polio, og som har potentiale til at udrydde hele verdens befolkning.

Hovedpersonen, Pierre Cavell, er privatdetektiv og tidligere officer, og det bliver hans opgave at finde ud af, hvem der står bag tyveriet af denne bakterie fra en militærfacilitet, og som truer med at frigive den i Londons finansområde.

For at vise situationens alvorlighed frigiver forbryderen bakterien i et øde landbrugsområde og dræber et stort antal husdyr.

For Pierre bliver det en kamp mod uret at nå at finde og uskadeliggøre forbryderen, før bakterien bliver frigivet, og MacLean er en mester i at afsløre plottet stykke for stykke.

Bogen er fra 1962, så der er selvfølgelig sket meget inden for biovidenskab siden, men plottet er stadig aktuelt.

Titlen på engelsk er ’The Satan Bug’, og kan være udgivet under MacLeans synonym Ian Stuart.

Dan Brown: Inferno

Dan Brown lader også handlingen i bogen ’Inferno’ dreje sig om en verdensomspændende virus.

Som altid i Dan Browns bøger starter handlingen et helt andet sted og får så lov at udvikle sig gennem hele bogen for til sidst at afsløre, hvordan tingene hænger sammen.

I ’Inferno’ vågner Robert Langdon op på et hospital i Firenze med hukommelsestab. Fra starten af bliver han jagtet af ukendte gerningsmænd, og han prøver desperat at stykke de sidste døgns begivenheder sammen, mens han samtidig prøver at finde ud af, hvad han laver i Firenze.

Først et godt stykke inde i bogen begynder biologien og dukke op, men det viser sig, at den har en afgørende betydning for handlingen og afslutningen på historien.

En ganske god thriller fra Dan Browns hånd med en meget overraskende og hæsblæsende slutning.

Thomas Ringstedt: Rød sne

Fra et laboratorie i Sverige bliver en farlig virus stjålet baseret på influenzaen fra Den Spanske Syge.

Samtidig er en nynazistisk gruppe i nærheden ved at etablere en ny verdensorden.

Politikommissær Ulf Beow skal opklare tyveriet og finde ud af, hvem der står bag.

Det bringer efterforskningen ud i den nordskandinaviske vinter, hvor vejret og det øde landskab spiller ind på efterforskningen.

En realistisk thriller, som gengiver et scenarie, som godt kunne være virkelighed, hvis der blev stjålet en farlig virus fra et hemmeligt laboratorium.

Thomas C. Krohn: Kampen om DRAGON

Bogen begynder i Den Demokratiske Republik Congo, hvor læseren kommer tæt et dødeligt udbrud af en mystisk sygdom i en landsby.

Derefter går jagten efter en universel vaccine mod alverdens vira. Det er firmaet VirusGene i Hørsholm, som står bag udviklingen af vaccinen.

En yngre forsker, Anders Berggreen, bliver ansat til sammen med den ældre forskningschef, Andy at stå for vaccineudviklingen. Men samarbejdet mellem Anders og forskningschefen er ikke godt, og det viser sig også, at de har helt forskellige dagsordener.

På et tidspunkt forsvinder Andy, og Anders får til opgave at finde ud af, hvad der er sket med Andy.

Det udvikler sig til at blive en hæsblæsende jagt mod tiden, så Anders kan finde Andy, før det er for sent. Tusinder af menneskers liv står på spil.

Thomas C. Krohn: Døden fra Syrien

’Døden fra Syrien’ er første del af serien om Jacob Detlev. Han er ekspert i virus og biologiske/kemiske våben, og han hjælper politiet med at opklare og forhindre biologisk terror.

I ’Døden fra Syrien’ skal han hjælpe med at opklare et flystyrt, dødsfald blandt unge på et diskotek og indblanding fra en mistænkelig religiøs sekt. Det hænger sammen på en eller anden måde, men hvordan?

Han må bringe sin familie i spil for at opklare sagerne, og hans bror, Frederik, kommer til at spille en helt central rolle i opklaringen.

Bogen er fyldt med realistiske scenarier, og handlingen kombinerer fiktion med virkelige begivenheder krydret med masser af spænding og overraskelser.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk5 Thrillers med et biologisk omdrejningspunkt

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page