top of page

5 fremragende TV-serier

Opdateret: 18. mar. 2020


Hvorfor spilde tiden med dårligt TV og ligegyldige underholdningsprogrammer, når der er masser af gode serier at kaste sig over.

Her er mit bud på 5 fremragende serier, som du med fordel kan bruge lidt tid på.

Sense8:

I serien følger vi 8 unge mennesker forskellige steder i verden. De er forbundet til hinanden mental, hvilket betyder, at de kan fornemme hinandens følelser samt kontrollere hinandens bevægelser. På den måde deles de om deres forskellige evner, når de står overfor en udfordring eller en modstander, der skal bekæmpes.

Serien er anderledes end andre serier, og man kommer virkelig ind under huden på de 8 personer. Samtidig er tempoet og scenerne til tider episk smukke, mens de krydres af et fremragende lydspor, som komplimenterer hele serien.

Hvis du er til et anderledes univers, flotte billeder og et fantastisk lydspor, så giv serien en chance.

Game of Thrones:

Her gælder det middelalderen, dog fremstillet i en fantasiverden, som måske/måske ikke kunne være England. Det er kampen om tronen, og hvem der skal være konge eller dronning og herske over Westeros. Her bydes på alt, hvad et eventyr skal indeholde, såsom intriger, fejder, mord, hævn og begær, samt kæmper, genfærd og drager. Et veldrejet eventyr som konstant byder på nye udfordringer samt et plot, som ændrer karakter fra sæson til sæson.

Er du til eventyr, sværd og komplot i en ridderverden, så er Game of Thrones garanteret noget for dig.

Stranger Things:

Tre drenge i en lille amerikansk by en gang i 80’erne sætter sig for at finde deres ven, da denne er forsvundet på mystisk vis. Pludselig dukker en mærkelig og tilsyneladende ukendt pige op i den lille by. Drengene inkluderer hende i gruppen, da hun tilsyneladende har viden om, hvor deres forsvundne ven befinder sig. Det er en serie baseret på mystik med adgang til en anden dimension, hvor der sker mærkelige ting. Samtidig er serien krydret med et soundtrack, hvor det ene 80’er hit efter det andet får lov at fylde højttalerne. Serien er en nyt og vellykket forsøg på at bringe det okkulte og mystiske ind i en normal verden, hvor 12-årige børn spiller hovedrollen.

Stranger Things vækker minder tilbage til barndommen i 80’erne, og plottet blander spænding og uhygge på en fængende måde.

Orphan Black:

Serien sætter hele dilemmaet med kloning på dagsordenen. Kan man klone mennesker uden konsekvens? Og hvad sker der, når klonerne møder hinanden? Den kvindelige klon spilles fremragende af den samme skuespiller, som er i stand til at give de forskellige kloner en personlighed, så man glemmer, at det er samme skuespiller. Samtidig er der masser af komplot og magtbegær, som skal opklares og efterforskes, mens alting krydres med humor og små spidsfindige scener, som får lov at udvikle sig fra hovedfortællingen.

Lad dig rive med i denne fortælling om kloningens konsekvenser fortalt gennem en fremragende skuespilspræstation.

American Horror Story:

Den ultimative uhygge findes i denne serie. Hver sæson har sin egen lille historie, men det er de samme skuespillere, som i store træk går igen fra sæson til sæson. Dette er et genialt træk i fortællingen, ikke mindst når historien tager et kort spin-off til en tidligere sæson i et andet scenarie. Uhyggen er både direkte og indirekte. Vores egen opfattelse af uhygge og gys udfordres på den mest bestialske måde, men alligevel uden at fortællingen kun bliver blod og lemlæstelse. Skuespillerne er fantastiske i deres præstation, og de viser, hvordan de er i stand til at spille forskellige karakterer i de forskellige sæsoner, ikke mindst Lady Gaga, som bidrager med en fremragende karakter i en sæson.

Lad uhyggen brede sig i stuen, og lad serien tage dig ind i menneskets dybeste ondskab, hvor dit værste mareridt udspilles lige for øjnene af dig.

Se også mine anbefalinger til 3 serier og 3 film om virus.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk


45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page