top of page

Forslag til sommerferielæsning

Opdateret: 18. mar. 2020


Nu nærmer sommerferien sig, og det er tid til at slappe af og hygge, og måske nå alt det, som man ikke har kunnet nå i den travle hverdag.

For nogen er ferien også forbundet med at læse de bøger, som har ligget og ventet, og som man kan slappe af med ved poolkanten, mens børnene leger i vandet, på stranden eller i haven i det fine danske sommervejr.

Jeg håber selvfølgelig på, at vi får en dejlig dansk sommer med masser af godt vejr, men skulle det ske, at der også kommer en dag med regn, så kan man sagtens læse bøger inden døre også.

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du kan kaste dig over i ferien, så kommer jeg med nogle anbefalinger her af bøger, som jeg har haft kastet mig over i den sidste tid.

Er man til serier, så kan serien fra Hjorth Rosenfeldt om den afdankede psykolog, Sebastian Bergmann, anbefales. Sebastian har svært ved at finde ud af at passe et job, have et naturligt forhold til andre mennesker, og gør alt hvad han kan for at ødelægge alting for sig selv. Men politiet har brug for ham, da han er en fremragende kriminalpsykolog, og han bruger gerne sig selv til at få opklaret de værste forbrydelser. Der er i alt kommet 5 bind i serien. Hans Rosenfeldt, som er den ene forfatter i makkerparret, er ligeledes også forfatter på TV-successen ’Broen’.

Der er også muligheden for en serie, hvis man kaster sig over Jussi Adler Olsens bøger om afdeling Q. I den seneste i rækken ’Selfies’ kommer vi tættere på assistenten Rose og hendes fortid, mens Carl og Assad skal opklare en række mord på unge piger. Sjovt nok foregår en del af historien i Stenløse, så jeg har kunnet genkende nogle af beskrivelserne. Personligt, så foretrækker jeg de fire første bøger i serien, som jeg mener byder på væsentlig mere originalitet og spænding end de sidste, men med ’Selfies’ synes jeg, at Jussi løfter sit niveau lidt igen efter den knap så vellykkede ’Den grænseløse’.

Er man mere til spændingsromaner med historisk islæt, så kan jeg anbefale to romaner.

Den første af Raymond Khoury, nemlig ’Slangens Ring’. Her er der tale om en velskrevet krimi med masser af aktion og overraskelser, som tager læseren tilbage til Napoli i 1749, Irakkrigen i 2003, samt det nutidige Beirut. Khoury formår at spinde en handling sammen, så man må læse videre uanset, om det foregår for 250 år siden eller i nutiden. Samtidig holdes læseren hen i uvished om bogens slutning indtil sidste side.

Den anden bog er ’Ritualet’ af Michael White, som ligeledes veksler mellem nutid og fortid, nemlig 1600-tallets Oxford, hvor blandt andet Isaac Newton kommer til at spille en rolle for historien. Handlingen drejer sig om en række rituelle mord, begået i det nutidige England, men som trækker spor 400 år tilbage. Igen en roman, som formår at holde en spænding gennem alle siderne, og som først til sidst afslører det egentlige plot for historien.


Skulle man have mere tid og lyst til at læse, så kan jeg også anbefale, at man kaster sig over min biologiske thriller ’Kampen om DRAGON’, som foregår i en dansk biotek virksomhed i Hørsholm, samt i Den Demokratiske Republik Congo. Her er der tale om et biologisk plot, og muligheden for at udvikle den ultimative virusvaccine DRAGON.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk


12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page