top of page

Sommerstatus med læseanbefalinger og blik på kommende arrangementer

Tre sommermåneder er gået, og jeg håber, du har haft mulighed for at nyde den danske sommer, som må siges at have vist sig fra sin varme side i år.


Jeg har nydt hver eneste dag med sol og varme og tænkt på, hvor dejligt et land Danmark egentlig er. Dog blev det da også for mit vedkommende til en uge i de korsikanske bjerge, hvor jeg har samlet masser af inspiration til kommende bøger og plots.


Nyt fra forfatterlivet

Selvom sommeren er forbundet med ferie, har jeg også haft tid til at skrive noget af tiden. Jeg er godt i gang med min kommende bog om den tidligere kvindelige officer, Tanja Storm, som bevæger sig ind i aktiv tjeneste som undercoveragent for PET. En rigtig spændende thriller tegner sig, hvor hun får sin sag for med at afdække kriminelle handlinger i en virksomhed, mens hun samtidig slås med udfordringer i sit privatliv.


Samtidig er ’Fanget, men fri’ kommet rigtig godt fra start. Mange har hørt lydbogen hen over sommeren, og mange er begejstret for at høre og læse mere om Sara. Det gør mig glad, så jeg takker hver eneste, som har læst eller hørt fortællingen. Giv gerne bogen et antal stjerner på din foretrukne platform. Det betyder rigtig meget for en forfatter, at bogen får stjerner og kommentarer med på vejen.


Endelig er rejsebeskrivelsen for vores tur til Island sidste sommer blevet færdig. Det er blevet en længere beskrivelse af vores fantastiske smukke og spændende tur hele vejen rundt på Island. Det kan varmt anbefales at tage forbi Island på ferie, og rejsebeskrivelsen kan forhåbentlig hjælpe som inspiration, hvis du har planer om det. Den kan kvit og frit downloades fra hjemmesiden.


Månedens anbefalinger

Jeg har også brugt noget af sommeren på at læse og lytte en masse bøger, som jeg gerne vil dele med dig.


Jeg har lyttet til serien med Sigga Freitag af Jakob Melander. Der er indtil videre to bøger på Mofibo, ’Jeg er Sarons rose’ og ’Station Z’. Det er to fremragende anderledes krimier. Handlingen foregår i et samarbejde mellem den danske betjent, Christian Porsing, og den tyske profiler, Sigga Freitag. I den første bog skal de opklare en række bestialske mord begået i det københavnske. Her jagter de en seriemorder. I den anden bog skal de til Sverige og finde kidnapperen i en gammel sag med to forsvundne børn. Som altid skriver Jakob Melander fantastisk og levende. De kan klart anbefales.


Jeg har også været i gang med Lone Theils bøger i serien Hjemvendt, hvor man følger den unge kvindelige betjent, Signe Brask, som mere eller mindre tilfældigt kommer til at stå for opklaringen af en række sager. I den første bog ’Savnet’ skal hun opklare en sag om en forsvunden pige, som pludselig dukker op efter flere år. I den anden bog ’Undergravet’ skal hun finde en forsvunden præstekone. Begge bøger foregår i Vestjylland, hvor det lokale miljø spiller voldsomt ind i handlingen. To bøger, som jeg kan anbefale til den krimielskende læser.


Jeg har desuden læst tre lidt mere faglige bøger, dog med relevans for krimi/thriller genren, som på forskellig vis kan give sådan en som mig rigtig god inspiration til kommende bøger.


Den første er ’Forbrydelsens sind’ af Tine Wøbbe og Anne Mette Brandt-Christensen. Her beskriver de otte cases fra de danske fængsler, hvor de otte mænd sidder inde for forskellige forbrydelser fra vold og røveri til mord. Mændene beskriver selv deres opvækst og kriminelle løbebane, hvorefter de to forfattere giver deres bud på årsagen til, at de er endt, der hvor de er. Det er spændende læsning, hvor man får et indblik i forbryderens inderste tanker og baggrunden for deres forbrydelser - samt en faglig vurdering fra en psykolog og en psykiater.


En anden bog, som også beskæftiger sig med baggrunden for mord, er ’Seriemorder’ af Florence McLean. Hun går også ind i sindet på forbryderen og har undersøgt, hvad der ligger bag en række mænds vej til at blive massemordere. Hun har skrevet sammen med flere af verdens farligste massemordere, og på baggrund af deres opvækst og motivation har hun prøvet at finde frem til, hvad der driver en person til at blive massemorder. Spændende læsning som tager læseren helt med ind i den mørkeste del af sindet på en række mænd, som har flere mord på samvittigheden.


Endelig har jeg læst bogen ’Undercover’ af Tony Lindkold, som er tidligere undercoveragent hos PET. Han fører læseren ind den verden, som en undercover agent må leve under, når han er på mission, og han fortæller om sit eget liv fra gymnasiet til at være undercoveragent hos PET på internationale missioner. Bogen løfter en lille flig til en anden verden, men bærer mere præg af at underholde end dele faglig viden ud. Jeg manglede som læser lidt mere faglig dybde, men det kan også skyldes mine forventninger var noget andet end underholdning.


Kommende arrangementer

I løbet af efteråret kan du foreløbigt møde mig to gange i oktober måned.


Jeg er til Bogcafé på Egedal Bibliotek i Smørum den 11. oktober fra kl. 15-17. Her fortæller jeg, sammen med en række andre lokale forfattere, om mine bøger. Arrangementet er åbent for alle og koster 30 kr.


Jeg holder foredrag om psykopater fredag den 14. oktober fra kl. 19-21 på Kaffehuset på Fanø. Her kan du komme helt tæt på psykopaterne og høre nærmere om, hvad der kendetegner og driver en psykopat. Arrangementet er åbent for alle og koster 125 kr.


Skulle du have lyst til at invitere mig som foredragsholder til et arrangement, er du meget velkommen til at læse mere om mine foredrag på min hjemmeside.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk




25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page