top of page

3 thrillers som foregår eksotiske steder

Mange thrillers og krimier foregår de steder, hvor vi normalt færdes, enten i hverdagen eller på ferien. Men enkelte gange er jeg stødt på bøger, hvor handlingen foregår lidt mere eksotiske steder.


Nedenfor lidt om tre thrillers, som ikke foregår, hvor de fleste af os kommer.


’De Otte’ af Kathrine Neville


Bogen tager sin begyndelse i New York, hvor computereksperten Cathrine Velis bor. Med lovning om en stor belønning sendes hun til Algier for at finde nogle brikker til et ældgammelt skakspil.


I bogens andet spor bliver læseren taget med tilbage til 1790, hvor handlingen tager sin start i Sydfrankrig. Herfra bliver læseren ført igennem en stor del af Europa såsom Skt. Petersborg, Pyrenæerne, Korsika og en tur over til Sahara og Marokko.


Hele bogen er en jagt på det ældgamle skakspil, som spiller en rolle i kampen om magten i både fortid og nutid.

Der er mange mysterier, som skal afdækkes undervejs, og først til sidst i bogen falder alle brikkerne på plads.


Hvis du er til mysterier, som ’Da Vinci Mysteriet’ af Dan Brown, og kan lide historiske romaner, kan den klart anbefales.


Bogen fortsætter i øvrigt med ’Den Sorte Dronning’, som er bygget op på samme måde.


’Slangens Ring’ af Raymond Khoury


Igen en mysterie-thriller i genren som ’Da Vinci Mysteriet’, men med Raymond Khourys klassiske tilgang med at tage udgangspunkt i det historiske.


I den nutidige del af bogen bliver læseren taget med til Mellemøsten, hvor jagten på en hemmelig bog går gennem Irak, Libanon og Tyrkiet.


Raymond Khoury forstår at sætte de nutidige kulisser med et kaotisk Mellemøsten ind i et spændende plot med masser af aktion.


Bogen er en blanding af mysterium og action-thriller med en klar definition af, hvem der er helt. Masser af højt tempo.


’Morderisk bedrag’ af Dan Brown


Nu har jeg nævnt Dan Brown et par gange, så lad mig slutte med at fremhæve en af hans bøger, som er skrevet lige efter ’Engle og dæmoner og før ’Da Vinci Mysteriet’, og som ikke har Langdon i hovedrollen.


En stor del af handlingen finder sted på Nordpolen, hvor der er fundet en meteorit, som angiveligt skulle indeholde spor af fremmed liv.


Den kvindelige efterretningsagent Rachel Sexton sættes på sagen for at undersøge den nærmere.


Hun tager til Nordpolen for at analysere fundene. Der er imidlertid også andre, som er interesseret i fundet, så flere ender med at blive slået ihjel på den arktiske ishylde i kulde og sne.


En anden del af handlingen foregår så i Washington, hvilket er mindre eksotisk.


Hvis man kan lide Dan Browns måde at skrive på og gerne vil følge andre personer i hovedrollen end Langdon, er denne her et ganske godt bud, da den indeholder de sædvanlige konspirationer og forsøg på at lede læseren på vildspor, som alle Dan Browns bøger gør.


At man som læser samtidig kan komme en tur til Nordpolen, gør det ikke dårligere.


Det er mit bud på tre thrillers, som foregår andre steder end de fleste.


Jeg kan klart anbefale alle tre bøger, så hvis du er åben for noget nyt og ikke kender dem i forvejen, så har du hermed en anbefaling fra mig om at læse dem.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dkMorderisk Bedrag, Slangens Ring og De Otte

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page