top of page

Den introverte forfatter


At være forfatter er normalt en meget ensom proces, hvor man som regel skriver på sin bog i ens eget selskab. Jeg ved godt, at der er flere, som benytter sig af skrivegrupper, så selvfølgelig kan det også foregå med nogen social kontakt, men hovedparten må man skrive alene.

Og jeg elsker skriveprocessen og sidde alene med computeren foran mig, mens jeg interagere med alle bogens forskellige personligheder. Det er en leg.

Af natur er jeg meget introvert. Det har jeg fået bekræftet adskillige gange i livets udfordringer, og i forbindelse med diverse personlighedstest. Det kræver for mig en del energi at være omgivet af mennesker, og specielt fremmede mennesker, og jeg skal samtidig have en masse alene tid for at lade op igen.

Det fungerer jo så ganske fint i hverdagen som forfatter, men nogle gange er jeg virkelig udfordret.

Det være sig især, når jeg skal ud og sælge mine bøger face-to-face til dig som læser. Jeg har været ude til bogsigneringer i boghandlere, og det er den sværeste, og for mig, mest udfordrende opgave, som jeg kan komme på.

At stå ved indgangen til en boghandel, som en totalt ukendt forfatter, og så skal prøve at få kundens opmærksomhed, når denne nu skal noget helt andet i butikken. Det er vanvittig grænseoverskridende for mig at skulle henvende mig til fremmede på den måde og noget, som jeg aldrig bliver god til.

Dem af jer, som kender mig personligt vil sikkert mene, at det ikke kan passe, og jeg sagtens kan snakke med mennesker, men jo, jeg er virkelig udfordret i den situation, hvor jeg skal have en fremmedes opmærksomhed.

Men hvis jeg først er inviteret til at skulle holde foredrag eller på andre måder præsentere noget for andre, så er der ingen problemer. Der er jeg i kontrol, og ved at jeg kan levere varen, så det er en god situation for mig.

Dette var blot et lille indslag om, at selvom forfatterjobbet ofte er ensomt og en personlig opgave, så er der altså andre opgaver i forbindelse med salg af bøger, som virkelig kan udfordre den introverte forfatter.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside http://www.thomasckrohn.dk


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page