top of page

Brug af skriveprogram


Indtil nu har jeg brugt Word som mit skriveprogram, og Excel til at holde styr på kapitler og karakterer. Det har fungeret fint, men når manuskriptet når en hvis størrelse, så er det meget tungt at arbejde med Word. Specielt kan det være svært at flytte rundt på kapitler eller afsnit, da man hurtigt mister overblikket. Samtidig kræver det også, at jeg har to programmer åbne på en gang for at holde styr på det hele.

Derfor har jeg besluttet, at jeg, i forbindelse med min kommende krimi om Jacob Detlev, vil gøre brug af et skriveprogram, som kan holde styr på det hele, nemlig programmet Scrivener.

I Scrivener kan man planlægge hele sin roman i et og samme program. Der er en del, som holder styr på ens karakterer og beskrivelsen af dem. En del, hvor man kan skrive en kort synopsis til hvert enkelt afsnit i romanen. Endelig er der selve skriveprogrammet, hvor man skriver hver enkelt afsnit eller scene for sig, og derefter kan man frit flytte rundt på det som en hel blok. Det gør redigeringen meget mere simpel.

Samtidig arbejder man kun med en lille del af teksten ad gangen, så det er nemmere at scrolle og hoppe frem og tilbage i manuskriptet.

Prisen er også til at overkomme, da det hele kan fås for under 300,- kroner i en PC version eller Mac, og menuen og stavekontrollen er tilmed på dansk.

Jeg håber, at programmet gør tingene lettere, og flowet i krimien bliver bedre og mere overskuelig. Samtidig er der den fordel, at hvis man vil selvudgive, så er der forskellige layouts man kan vælge, ligesom man kan få hele bogen direkte ud i et e-bogsformat, hvilket jo er en stor fordel, så man slipper for konverteringer.

Ligeledes kan det hele eksporteres til Word eller pdf efterfølgende, hvis man skal have nogle til at læse korrektur eller være betalæsere.

Jeg har kun hørt positivt om Scrivener, og da jeg altid kan få det tilbage i et Word dokument, så er der ikke den store risiko ved projektet. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive positivt overrasket, og lære Scrivener at kende.127 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page