top of page

Noget om ræve

Opdateret: 18. mar. 2020


Det lader til, der i forbindelse med mit forfatterskab og bogudgivelser er noget med ræve.

Jeg startede min forfatterkarriere med at skrive børnebogen om hanræven Sniff. En lille bog, hvor vi følger det første år af Sniffs liv i skoven, fra han bliver født til han selv får en familie.

Det er blevet en bog, adskillige børn har været glade for at få læst op af eller selv læse. Lige nu er jeg i gang med at se om, den kan opdateres og gøres endnu mere relevant og lærerig for de små læsere og lyttere.

Samtidig krydser ræven min udgivelsesvej på et andet spor. Jeg har taget fat på en af min oldefars gamle bøger, som jeg godt kunne tænke mig at udgive i en ny og moderniseret version.

Det er bogen ’Det røde kobbel’, som handler om en hanræv, der tager sig af en flok forældreløse ræveunger, og han oplærer dem til at blive en flok ræve, der bruger ulvemetoder til at nedlægge deres bytte.

Da bogen er fra 1920erne, trænger sproget til en modernisering før det bliver gribende og inspirerende for en læser i dag. Jeg tror og håber, historien i sig selv stadig kan være interessant i vores tid, men det må komme an på en prøve, når bogen på et tidspunkt, når så langt i processen, at den ligger som en færdig og læseklar udgave.

Billedet herunder er endnu en ræv. Det blevet taget for 4 uger siden ved Tranum i Nordjylland. Her var vi i sommerhus, og på marken foran huset løb en ræv rundt og jagtede mus en god times tid af aftenen før det blev mørkt.

Man behøver faktisk ikke tage så langt væk eller begive sig særlig langt ud i naturen for at få oplevelser med den vilde natur. Det er blot et spørgsmål om lidt held og så have øjnene med sig.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page