top of page

Redigering af manuskript

Opdateret: 18. jun. 2019


Jeg er i gang med den sidste redigering af manuskriptet på min kommende psykologiske thriller ’Med alle midler’.

Redigeringen er ofte den undervurderede del af at skrive en god bog. Der skulle gerne ligge mange timers arbejde i forbedring af manuskriptet for at få den gode bog. Personligt synes jeg, det er den mest kedsommelige og mindst produktive del af skriveprocessen. Men den vigtigste.

Der er givetvis meget forskel på, hvordan den enkelte forfatter gør det, og hvor meget arbejde der behøves at gøres i forhold til det, der allerede er skrevet.

For mit eget vedkommende kræves en del redigering for at få løftet manuskriptet. Det drejer sig om at rette grammatiske fejl, ændrer på sætningskonstruktionerne så sproget bliver mere varieret eller tydeligere, fjerne overflødige ord og gentagelser, rette modsigelser, fylde ekstra på, og i det hele taget få sproget til at flyde.

Med mit nuværende manuskript har jeg gjort to ting, jeg ikke har benyttet mig af tidligere. For det første har jeg fået en garvet forfatterkollega til at læse manuskriptet igennem og kommentere på det. Hans kommentarer og forslag har givet mig en utrolig stor indsigt i sproget, og hvordan man kan forbedre det og skabe variation. Det har været en øjenåbner og læreproces for mig. Den anden ting er, at jeg har benyttet mig af betalæsere. På den måde har jeg fået indsigt i, hvordan den almindelige læser opfatter handling, personer og beskrivelser. Når jeg får tilbagemeldingen på nuværende tidspunkt, har jeg stadig mulighed for at bygge det ind i manuskriptet, og dermed imødekomme nogle af de ønsker, der er dukket op. Det er en stor tilfredsstillelse at få den form for kommentarer allerede nu, så bogen kan blive endnu bedre inden, den kommer ud til læseren.

På nuværende tidspunkt ligger der stadig et par måneders arbejde med manuskriptet, før det er klar til at få et liv som en egentlig bog. Derefter kommer det tidspunkt alle forfattere ser frem til. Den dag den færdige bog ligger klar til at møde publikum. Hvornår det bliver for ’Med alle midler’, det ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, men jeg håber, det kan blive i midten af året med lidt held.


22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page