top of page

Kampen

Opdateret: 5. aug. 2019


Den sidder helt stille. Den kan mærke vinden vugge grenen en lille smule. Den har et ben placeret på en af trådene. Et loddent ben med små bitte hår hele vejen ned og sluttende i tre kløer. Den kan mærke alle vibrationerne i spindet. Vindens svage træk i trådene, som den kender ud og ind, og som ikke betyder noget. Den sidder under et blad, og holder sig skjult for resten af verdenen. Byttet må ikke se den, og dens fjender må ikke se den. Den skulle nødig selv ende som bytte. Den er klar. Venter på at tråden skal begynde at vibrere mere rytmisk. Klar til at løbe frem og fange sit bytte. Det store spind er nyspundet. Det klæber og er klar til at indfange byttet.

Den sidder klar. Mærker efter vibrationerne. Berører spindet let med den midterste klo. Ventetiden er lang. Pludselig giver det et ryk i tråden. Den mærker det tydeligt i kloen. Så stopper det igen. Kun vindens leg med spindet mærkes. En vibration breder sig i den tråd, den har sin klo på. En vibration, der kommer i bølger. Typisk den type vibrationer, der stammer fra en flue. En flue, der pludselig finder sig selv fanget i spindets klæbrige tråde. En dødskamp, som blot gør, at fluens død rykker nærmere.

Den sætter et ben mere på en af de andre tråde. Vibrationerne strømmer gennem spindet. Den er ikke i tvivl. Der sidder en flue og kæmper for sit liv. Den løber ud på spindet. Den kommer frem af sit skjul. Det er nu, den skal slå til. Det er nu, den skal gøre en hurtig ende på fluens dødskamp. Den mærker efter på vibrationerne og lokaliserer, hvor i spindet fluen sidder. Den løber ned ad trådene i spindet. Frem mod den kæmpende flue. Vibrationerne stiger i styrke. Den stopper op lige foran fluen, som allerede er filtret godt ind i spindet.

Den gør sig klar. Den gør sig klar til at sætte sine giftkroge i fluen. De spidse og buede giftkroge. Den skubber sine forben frem og berører fluen. Fluen stopper sin kamp for et øjeblik, men begynder så at kæmpe endnu mere intenst. Fluen ved, at den er dødsdømt og kæmper for sit liv. En sidste desperat kamp. Med et pludseligt spring springer den helt hen på fluen og stikker sine to dødbringende giftkroge ind i fluens krop. Giften pumper ud af krogene og ind i fluen. Den har vundet kampen, og fluen har tabt.

Den fanger en tråd fra sin spindekirtel og begynder at pakke fluen ind i spind. Pakker fluen ind som en mumie. Fluen kommer med små krampetrækninger, mens den bliver drejet rundt og rundt. Spindet lægger sig om fluens døende krop. Fluen bliver til en madpakke, der bare venter på at blive indtaget. Den sætter sine giftkroge i fluen og fylder den op med fordøjelsesvæske. Nu skal den bare vente og lade tingene ske. Vente til fluens indre er blevet helt flydende. Så vil den suge væsken ud af fluen. Tømme den for indhold. Efterlade fluens ydre skal til naturen. En tom skal. Et kadaver, der vidner om en kamp på liv og død. En kamp, som fluen tabte. En kamp, som den vandt, edderkoppen, og som gav endnu et måltid.


Spider by  Kev Chapman

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page