top of page

Vores mørke tur til Svalbard

Opdateret: 5. feb. 2020


Nytåret 2018 valgte vi at fejre så langt mod nord, som vi kunne komme på civiliseret vis, og det har vi ikke fortrudt trods polarmørket 24-7 og de meget lave temperaturer på minus 14-20 °C.

Vi havde valgt netop Svalbard, da det skulle være en af de bedste destinationer til at se nordlys. Og det er det givetvis også, hvis blot der er soludbrud. Desværre valgte solen at være helt stille i hele den periode, vi var der, så vi så kun minimalt nordlys.

Men bortset fra, at vi ikke så det flotte nordlys, kan vi kun anbefale at tage en tur til Longyearbyen på Svalbard. Det er en spændende og meget anderledes oplevelse.

I vinterperioden er alt mørkt døgnet rundt, hvilket du lige vænne dig til, men den danske vinter er jo også ret mørk, så du vænner dig hurtigt til, at alt er helt sort omkring dig, lige så snart du er uden for byen.

Vi havde nogle rigtigt fine ture ud i landskabet med bæltekøretøj, bus, bil og på gå-ben.

Heldigvis ingen oplevelser med levende isbjørne, da du ikke ønsker at stå ansigt til ansigt med sådan en i mørket.

Det er ikke sidste gang, vi har været på Svalbard, og vi vil specielt gerne tilbage i det, som de lokale kalder den blå sæson i begyndelsen af februar, før solen vender tilbage og når op over bjergkammene. Da står himlen i den flotteste blå farve, som spejler sig i alt andet, herunder sneen.


Læs om vores andre rejsebeskrivelser også. Måske er der noget, som frister.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk


125 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page