top of page

5 fantastiske skriveværktøjer


Sidder du som ny forfatter og tænker: ’Hvor kan jeg få inspiration til at komme i gang med min bog’, så har jeg her 5 gode bud, som kan hjælpe dig i din skriveproces.

Writing Fiction for Dummies

En dummi-bog, som tager dig hele vejen med igennem skriveprocessen. Fra den første planlægning til det færdige manuskript. Det er som en madopskrift, læs og følg, og du sidder tilbage med en færdig bog. Jeg har selv været meget inspireret af bogen og følger den mere eller mindre i min egen skriveproces. Lad dig ikke narre af, at det en dummi-bog, da den er både seriøs og på et højt fagligt niveau.

Jeg har tidligere omtalt SnowFlake metoden i min blog, hvis du ønsker mere inspiration https://www.thomasckrohn.dk/sådan skriver jeg


Skriveredskaber

En anden bog, som er værd at give sig i kast med, er ’Skriveredskaber’, som mere giver forskellige hint til, hvordan du får fundet fejlene i dit sprog, og hvordan du gør dit sprog bedre, samt mere varieret og levende. Det er en bog, du bruger, når du har skrevet din tekst ud fra SnowFlake-metoden. Bogen understøtter både tekst i forbindelse med artikler, blogs og bøger.


Flowskrivning

Hvis du går i stå med dit skriveri, eller du ønsker at finde en måde, hvorpå du kan få skrevet mere på kortere tid, så giver ’Flowskrivning’ dig de værktøjer, du skal bruge. Den giver masser af forslag til, hvordan du kan forbedre hele din skriveproces, så du ikke mister overblikket eller motivationen. Den har til formål at få dig ind i et flow, så din tekst glider helt af sig selv, og du glemmer tid og sted.


Google Maps

Når forfatterbudgettet strammer, og du ikke har råd til at rejse verden rundt og lave en masse research på dine forskellige lokaliteter, der indgår i din roman, så kan du benytte Google Maps. Med satellitfunktionen er du i stand til at få et ganske fint billede af, hvordan der ser ud forskellige steder, og det kan faktisk lade sig gøre at zoome meget ind. Er det ikke nok kan du også slå streetview til, og forestille dig, at det nu er din fiktive person, som ser sig omkring. Skriver du science fiction, så tilbyder Google Maps også et besøg på solsystemets andre planeter, samt flere af deres måner.


Scrivener

Det er helt sikkert gået af mode at skrive sin roman i hånden. Du kan sagtens klare dig med et almindeligt tekstbehandlingsprogram, men hvis du vil have den rigtige vare, og gerne vil have det hele samlet i et program, så prøv Scrivener. Her kan du på en skærm have din tekst, din synopsis, dit persongalleri og din research. Det gør det meget nemt at overskue alt dit materiale. Samtidig har du mulighed for 30 dages gratis prøvetid før du beslutter dig.

Har du behov for lidt mere information, så kan du se min tidligere blog https://www.thomasckrohn.dk/Brug af skriveprogram


Nu burde du være klar til at skrive din bog, da du nu har værktøjskassen fyldt op. Skulle du alligevel have brug for lidt mere inspiration, så kan du også hente min skriveguide her

Er du stødt på andre gode værktøjer til brug under skriveprocessen eller til håndtering af diverse udfordringer, så skriv endeligt i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af det også.

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside http://www.thomasckrohn.dk.

128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page