top of page

Rigtig god sommer og læselyst

Sommeren har ramt landet, og ferien er i gang for nogle eller venter rundt om hjørnet.


Ferien betyder afslapning, ny energi, muligheden for nye oplevelser og få beriget krop og sjæl med nye indtryk.


Og uanset, hvor du er i sommerens løb, har du gode muligheder for at finde ro til at få læst lidt. Langt de fleste får læst flere bøger i sommerferien end i løbet af resten af året. Så det der nu, du skal finde de gode fortællinger frem og tage dem med dig ud i sommeren.


For mit eget vedkommende har jeg lige været et par bøger igennem her i maj og juni, som jeg gerne anbefaler videre.


Den første er serien om den danske efterretningsagent, Tom Cortzen, som sendes på hemmelige missioner for fædrelandet. Serien er skrevet af Tobias Bukkehave og indeholder i øjeblikket bøgerne ’Kongetro’ og ’Arvestål’, og begge bøger er anmelderroste. Der er tale om moderne og højaktuelle koldkrigsdramaer, som ikke er blevet mindre aktuelle med krigen i Ukraine.


Den anden serie er trilogien om Malin Askehave af Jakob Melander. I første omgang ligner det en slægtsroman, men det er så meget mere end det. Det er fortællingen om den unge idealistiske Malin Askehave, der pludselig skal gå fra at være forsanger i et band til at overtage ledelsen af en stor dansk shippingvirksomhed. Her må hun kæmpe med fortidens dæmoner, familiens tragedier og skjulte dagsordener, og det hele fortælles som en fantastisk thriller. Trilogien kan anbefales at høre eller læse.


Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Sara Neuville, som er ’min’ kvindelige psykopat, så kan du også bruge lidt af sommeren til at læse eller lytte de to bøger, som har Sara i hovedrollen. I ’Med alle midler’ får du fortællingen om, hvordan Sara udvikler sig fra en stræbsom studerende til en psykopatisk kvinde, der ikke skyer nogle midler for at nå sine mål. I opfølgeren ’Fanget, men fri’ kommer hun til at stå overfor en situation, hvor hun må kæmpe for sit liv for at slippe ud af et fangenskab. Begge bøger kan høres på alle gængse platforme eller lånes på biblioteket.


Jeg har også netop fået indlæst min børnebog ’Ræven Sniff’, som nu er tilgængelig som lydbog. Det er en lærerig og spændende fortælling om rævens liv og opvækst, krydret både med fiktion og fakta. En god lydbog til det yngre publikum.


Endelig kan du også give dig i kast med at se ud i fremtiden, hvis du er mere til lidt fagligt indhold. I bogen ’Her er dit liv – 2035’ tager jeg læseren med en tur frem til 2035 og ser på, hvordan en hverdag kan se ud, når vi når 13 år længere frem i tiden. Hvordan din aftensmad kan se ud? Hvordan du køber ind? Eller hvordan du bliver transporteret rundt?


For mit eget vedkommende skal sommeren bruges på at opleve musik og få tanket ny inspiration til kommende bøger. Som forfatter er jeg i gang med research hele tiden.


Og så skal jeg skrive. Jeg er godt i gang med den første fortælling om den tidligere kvindelige officer, Tanja Storm, som går undercover som sikkerhedschef i en større dansk virksomhed for at afdække virksomhedens kriminelle aktiviteter. Det er en fortælling om moral, etik og retfærdighedsfølelse - samt om at finde en mening med livet.


Uanset hvad du måtte kaste dig over af bøger i de næste par måneder, vil jeg ønske dig en rigtig god sommer, og håber at oplevelserne og vejret er med dig, hvor end du er.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk
47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page