top of page

Research er et vigtigt værktøj i realistisk litteratur

Den nordiske Nordic Noir er blandt andet kendetegnet ved, at handlingen foregår i realistiske og virkelighedstro miljøer. Det er et træk, som har smittet af på en stor del af den nordiske litteratur. Det er måske også en af årsagerne til, at vi ikke ser mange superhelte bøger eller film fra de nordiske lande - eller nordisk science fiction for den sags skyld.


Et af mine vigtigste værktøjer i min værktøjskasse er research. Det er det redskab jeg bruger til at få placeret mine handlinger på det rigtige sted, med de rigtige personer og i de rigtige handlingselementer.


Den præcise beskrivelse af en lokation

Danmark er et lille land, så de fleste læsere har været rundt i store dele af landet. Det betyder, at jeg som forfatter skal være ekstra omhyggelig med, hvordan jeg gengiver en lokation. Det er ikke ligegyldigt, om bageren ligger på den ene eller den anden gade, eller om vejen svinger til højre eller venstre.


Så jeg undersøger lokationen selv. Enten ved fysisk at tage forbi og se det eller via Google Maps, hvor Street View er et fremragende værktøj, som kan give alle de oplysninger, jeg ofte har behov for.


På den måde kan læseren forhåbentlig få et billede af, præcis hvor handlingen foregår, og hvordan der ser ud.


Troværdige navne på fortællingens personer

Google bliver også brugt ivrigt, når jeg skal finde navne på personer. Hvordan finder man et troværdigt fransk eller kinesisk navn? Jeg går ofte ind på det pågældende lands nyhedssider, og så vælger jeg et fornavn fra en journalist, som har skrevet en nyhedsartikel, og kombinerer det med efternavnet fra en anden, eller en person nævnt i en artikel. På den måde skulle det gerne give et troværdigt navn.

Research om plottets indhold og emner

Jeg skriver overvejende thrillers, hvor videnskab og fagligt input spiller en betydelig rolle for handlingen. Fra min baggrund som neurobiolog og forsker har jeg selvfølgelig en del biologisk viden og videnskabelige metoder. Men jeg har alligevel været ude og tilegne mig en del viden forud for alle mine bøger.


Da jeg skrev ’Med alle midler’ læste jeg en masse om psykopater: Hvordan de opfører sig, og hvad der kendetegner dem, specielt de kvindelige psykopater, som er anderledes end de mandlige. Det blev også til nogle foredrag med professionelle, som har psykopater inde på livet. Det har i dag givet mig en stor viden om psykopater, som jeg kan bruge til flere bøger om emnet og til at holde foredrag på baggrund af.


I min serie om Jacob Detlev, har jeg sat mig ind i en del fakta om biologiske våben, virus, og beskyttelse mod samme. Jeg trækker jeg også på viden fra professionelle, og har reviewer fra både politiet og sundhedsvæsnet.


Plottet i bøgerne med Jacob Detlev bliver vævet ind i virkelige historiske begivenheder, enten som reelle begivenheder eller som konspirationsteorier. Det betyder, at jeg også sørger for, at alle de historiske fakta er på plads. Når baggrunden for historiske begivenheder er tænkt anderledes, gør det fortællingen mere troværdig.


Jeg synes, at researchdelen er en sjov og spændende del af hele arbejdet med at skrive bøger. Det håber jeg, læseren kan fornemme i mine bøger.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dkTekst forstørret med lup
Research

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page