top of page

En sommerhilsen med læseforslag

Jeg håber, du nyder den danske sommer og får set lidt af det skønne land. Eller måske er du en af de heldige, som kommer en tur ud over landets grænser.


Uanset hvad, så er ferien jo en glimrende tid til at få slappet lidt af med en god bog, enten i fysisk form eller som lydbog.


Hvis du er til den genre, hvor videnskab, det moderne samfunds teknologi og historiske begivenheder spiller ind i plottet, så har jeg her et par anbefalinger til lidt ferielæsning eller -lytning.I serien har du mulighed for at følge virologen og videnskabsmanden Jacob Detlev, når han bruger sin ekspertise inden for virus og biologiske farlige stoffer til at hjælpe politiet med at opklare forbrydelser med biologisk terror.


I den første bog i serien ’Døden fra Syrien’ forsvinder nogle ampuller med biologiske våben fra et beslaglagt lager i Syrien, og et antal tilfælde med biologisk terror dukker op på Sjælland et stykke tid efter. Jacob bliver sat på sagen, og den forgrener sig hurtigt både til Malaysia og en religiøs sekt i Nordsjælland. Og pludselig kommer det hele meget tæt på Jacobs familie.


I den anden bog ’Virussen fra Svalbard’ bliver en dansk valgkamp præget af flere angreb med biologiske våben. Jacob finder visse ligheder mellem den virus, som er sluppet løs i København, og den virus, som forårsagede den Spanske Syge i 1918. Sporene peger mod Svalbard og Jacob kaster sig ind i kampen for at forhindre flere angreb med biologisk terror i København.


Hvis du bare vil snuse lidt til serien, kan du starte med den korte teaser ’Truslen fra Kina’, hvor Jacobs gode ven og kollega Hong Zhang bliver dræbt i Tivoli i København. Her skal Jacob både opklare, hvem der har slået Hong ihjel, samt forhindre yderligere angreb på mål i København. Igen kommer det hele meget tæt på Jacob personligt.


Triologien om Martin Henderson af Claus Lohman


Serien har det umage par, virologen Martin Henderson og arkæologen og journalisten Emma Fitzgerald, i hovedrollen og har sit handlingsudspring i new York.


I den første bog ’Under overfladen’ møder de to hovedpersoner hinanden for første gang, da de begge arbejder på at opklare en sag med to syge dykkere, som er smittet med en 100 år gammel virus. Ud over at prøve at finde ud af, hvem der står bag udslippet af virussen, skal Martin Henderson også finde en vaccine mod den dødelige virus. Og jo dybere de kommer ned i sandheden, des tydeligere bliver det, at ingenting er som det giver sig ud for.


Den anden bog ’Ukendt land’ starter i New York, hvor to dykkere bliver indlagt med en meget smitsom 400 år gammel lungepest. Igen skal Martin bruge al sin ekspertise for at redde New York fra en dødelig virus. Men sporene efter virussen strækker sig længere tilbage og fører parret til Australien og en 200 år gammel historie.


Den sidste bog i triologien ’Usikker grund’ begynder i New York med et rovmord på en kunstsamler. Emma er i Canada for at undersøge nogle arkæologiske fund fra inuitterne. Her møder hun syge mennesker og tilkalder hjælp fra Martin. Sammen undersøger de sagen og pludselig har det også en forbindelse til mordet i New York.


Claus Lohmans bøger blander videnskab, virus og historiske begivenheder sammen til en nutidigt plot, ligesom jeg også gør i serien om Jacob Detlev. Så hvis du er til den type bog, kan jeg kun anbefale Lohmans meget roste bøger.


Trilogien om Anna Blaafalk af Tommy Thorsteinsson


Anna Blaafalk er efterforsker i afdelingen for personfarlig kriminalitet.


I den første bog ’Ensom ulv’ findes en kvinde myrdet og brændt til ukendelighed under en koncert med Rihanna. Anna Blaafalk og afdelingen sættes ind i opklaringen af sagen. Samtidig lander en af verdens mest eftersøgte terrorister i Københavns lufthavn med planer om en terrormission i Danmark. Hvordan de to sager hænger sammen er op til Anna Blaafalk at opklare.


Bog nummer to ’Havhvepsen’ handler om en sag med en hacker, som målrettet går efter velhavende folk, som har en pacemaker indopereret. Snart dør en af de afpressede forretningsfolk, og Anne Blaafalk og teamet sættes ind i opklaringen. Det bliver en jagt på den skruppelløse hacker og en kamp om, hvem der er den dygtigste på tasterne.


Sidste bog i triologien ’Falkeblik’ er igen med terror mod Danmark som det centrale plot. Og trådene breder sig ud til både international terrorisme og politiets egne linjer. Anne Blaafalk og holdet skal arbejde hurtigt for at forhindre det store angreb fra den erfarne terrorist ’The Taylor’.


Hvis du fristes af spændingsromaner med terror som omdrejningspunktet og med plot, der sagtens kunne foregå i virkeligheden, som også er præmissen i Jacob Detlev serien, så er serien om efterforsker Anne Blaafalk helt klart noget for dig også.


Rigtig god læselyst og fortsat god sommer.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og tilmeld dig min gruppe https://www.facebook.com/groups/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk


53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page