top of page

God sommerferielæsning

Opdateret: 18. mar. 2020


Michael Katz Krefeld og serien med Thomas Ravn Jeg har lige været de fire første bind af Ravn-serien igennem. Og jeg må tilstå at Hr. Krefeld kan noget, som ikke ses så ofte. Han kan skrive nærværende og levende, så man som læser virkelig føler, at man er til stede i scenen. Det er små ting, som gør forskellen. Hans sætninger er handlingspræget, og der er masser af små beskrivende ord i hver sætning. Bøgerne er page-turnere i et højt, fremadgående tempo. Egentlig er selve personen Thomas Ravn en af krimigenrens klicheer. En tidligere politimand, som drikker for meget og lever et mere eller mindre selvdestruktivt liv. Selvom det er set før, så formår Michael Katz at tilføre Ravn en troværdighed og ægthed, som ikke ses hos mange andre af den type personer. Igennem de forskellige bøger bliver mere og mere af Ravns personlighed afdækket, og vi kommer mere ind under huden på ham. Michael Katz Krefelds mrimier er nemme at læse, og sproget flyder. Hvis du er ude efter letlæste krimier i sommervarmen med en gennemgående karakter, så er Ravn-serien et godt bud. For mig har Katz Krefeld været et meget positivt bekendtskab, og jeg vil med glæde kaste mig over flere af hans bøger.


'Under overfladen' af Claus Lohman Min forfatterkollega Claus Lohman har begået en krimi, som også er værd at stifte bekendtskab med, hvis du er til den mere videnskablige form for krimier. 'Under overfladen' er første del af en serie om virologen Martin Henderson og den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald. Den foregår i New York, hvor vi bliver flot introduceret til begge personer, og i løbet af bogen bliver de to personers handlinger indflettet i hinandens historier. Claus er efterhånden en garvet forfatter, og har tre tidligere videnskabskrimier bag sig. Der kommer en gammel virus til udbrud i New York, og Martin sættes ind på at finde årsag og kur mod virussen. Samtidig kæmper han med en række personlige udfordringer, som også kræver hans opmærksomhed. Emma forsøger at få sit gennembrud som freelance reporter, og bliver trukket med ind i historien om den ukendte virus, da der bliver trukket i trådene. Krimien kører i et højt tempo, og handlingen tager en uventet drejning flere gange i løbet af bogen. Bogen giver et godt bud på en anden form for hovedrolle end den gængse, vi ser i de forskellige krimier på det danske marked. Kombinationen af en virolog og en arkæolog er en interessant, selvom første bog ikke byder på den synergi, som kan komme ud af parløbet, da de to først rigtig møder hinanden sent i bogen. Skal der ske noget nyt på bogfronten, så giv Claus' bog et skud.


'Med alle midler' af Thomas C. Krohn Hvis du ikke allerede har læst min seneste bog, den psykologiske thriller 'Med alle midler', så kan jeg kun anbefale den som sommerferielæsning. Den har fået gode anmeldelser, og er en rigtig feriebog, som kan nydes ved stranden eller under parasollen med en kølig drink i hånden. Lige nu fås den til speciel sommerpris.


Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page