top of page

Mød DRACO - virkelighedens DRAGON

Opdateret: 8. jun. 2019


'Kampen om DRAGON' er fiktion, og noget som jeg har skabt til lejligheden. Der er ingen biotekvirksomhed i Hørsholm, som hedder VirusGene, og der er ingen forsker, der arbejder på DRAGON, og som hedder Anders Berggren, eller som har en konkurrent, der hedder Andy.

Men alligevel er det ikke kun fiktion. Principperne bag og virkemåden af DRAGON findes allerede i et projekt på MIT i USA. Her kaldes projektet ikke DRAGON, men DRACO, og ledes af forskeren Todd Rider.


Principperne bag DRACO er de samme, som beskrevet for DRAGON, og forsøg på inficerede celler har vist at det fungerer. Det er muligt at bekæmpe vira på den måde. I alt fald, så længe man befinder sig i laboratoriet.

Lige nu står projektet i en fase, hvor der mangler penge. Man vil gerne vise, at DRACO virker på flere vira, og derefter vil man gerne i gang med egentlige kliniske afprøvninger. Det koster penge, så de er ved at samle penge ind til projektet. Om det lykkedes at få en klinisk afprøvning på et tidspunkt, det må tiden vise.

Potentialet er kæmpestort for DRACO, hvis det viser sig, at hele konceptet holder. Man vil kunne tage en behandlingstype, uanset om man har influenza, hepatitis eller ebola. Eneste betingelse vil være, at virus skal benytte sig af dobbeltstrenget RNA, hvilket en stor del af vira gør. Det er i genkendelse af det dobbeltstregede RNA hele hemmeligheden bag DRACO ligger.

I 'Kampen om DRAGON' bliver du taget med ind i udviklingen af den ultimative vaccine mod virus, hvor den virkelige DRACO har været inspirationskilden til afsæt for thrillerens plot.


Book mig til et spændende og oplysende foredrag og bliv klogere på, hvordan industriens udvikling af nye lægemidler foregår, og hvad der drivkraften bag denne udvikling.

Du kan finde mere information om DRACO her:

Følg min blog her, og hvis du vil være sikker på, at du får besked, når en ny blog bliver lagt ud, så gå ind på Facebook og ’like’ min side https://www.facebook.com/ThomasCKrohn/ og brug også gerne lidt tid på at udforske min hjemmeside www.thomasckrohn.dk

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page